tanúságtételek

Hiszem, hogy megbocsát ha elesem. Nem 7szer és nem is csak 77szer.

Kezdhetném azzal a betöltetlen hiányaimmal (családon belüli intimitás hiánya) is a történetemet, amiket a gyerekkoromban megéltem, de úgy érzem egyrészről a felelősséget nem venném magamra - immár 29 éves férfiként - a különálló, saját életem kapcsán, másrészről pedig nem értékelném azt a rengeteg áldást, amiket a családomon keresztül egyébként kaphattam. Szüleim és testvéreim maguk emberi tökéletlenségük ellenére a szeretetük és képességeik legjavát adták, hogy mindent ami igazán fontos megkaphassak.

Mindenesetre a szomszéd haveron, hasonlóan függő unokatestvéreken keresztül ezt a pótcselekvést megláttam, ami a feszültséget csökkentette és az intimitás hiányát betöltötte. Ebből a sok év alatt kialakult a függőség.
Sok-sok év után huszonévesen megszabadulhattam a maszturbációtól. Sok módszer és hasonlók után, a szorosabb imaélet hatására Isten "spontán" (nem tudatos eszközök segítségével) megszabadított.... egy időre.

Másfél - 2 év után ismét visszaestem. Amióta egy nagyon hullámzó kudarcokkal és győzelmekkel teli időszakot élhettem meg.
Ez idő alatt sajnos nagyon undorító kanyart tettem meg. Mivel egy kifelé nyíló, támogató attitűdöm van, ezért könnyen elnyerem más bizalmát. Sokan osztják meg nehézségeiket és beszélik ki nekem a problémájukat. Egy távoli unokatestvérem is hozzám fordult bátorításért.
Párhuzamosan kialakult egy vonzódásom egy erősen ateista lánnyal, akivel bizonyos szinten megélhettem a fizikai intimitást. Nem volt ölelésen kívül semmi szorosabb fizikai kontaktus, de érzelmileg nagyon kötődtem hozzá és Isten óvott meg, hogy ne történjen szexuális kapcsolat. Ettől megijedve ellöktem magamtól, de a hiányával nem tudtam megküzdeni.

Sajnos lelkileg kiégve, vágyaktól tépázva a lány unokatestvéremnek elmondtam ezt a történetet és a maszturbációval kapcsolatos függőségemet. Ő is szenvedett a társhiányával, de ő meg tudta tartóztatni magát az önkielégítéstől. Így a téma elsiklott és online egymást hergeltük szexuális tartalmú beszélgetéssel és magunkról küldött meztelen képekről. Azt szabályként természetesen felállítottuk, hogy semmi esetre sem találkozunk egymással, ebben a helyzetben. Felmértük, hogy az nagyon mélyre vinne bennünket a mocsárba.

Ő benne megmaradt a gát, így ő sosem maszturbált, csak én. Az aktus után mindig fájdalmas beismerés, bocsánat kérés és ígéretek történtek. De nem tudtunk mindezek ellenére sem szabadulni, mert egymást rántottuk bele. Ha ő a hónap olyan időszakában volt, amikor hormonálisan nagyon előjöttek benne a kísértések, akkor ő. Ha én voltam olyan vizuális ingerek miatt vagy épp a körülmények okozta nagy feszültség oldáskor felébredt bennem a vágy, akkor én kezdtem neki online írni.

A letiltások, eszközöket valahogy mindig áttudtuk verni. Nem tudtunk szabadulni, így külső segítséget kellett kérni.
Egy olyan idősebb, kiegyensúlyozott, családos, lelkileg stabil szolga volt segítségünkre, aki nem ítélt el. De biztatott a harcra, a küzdésre. Ellátott a tanácsokkal, támasszal. Nagyon fontos egy ilyen segítség, aki küzdelmedben támogat.

Nagyon sokat segített az aktív mozgás. Nem csak a feszültség levezetése miatt, de a fittebb életmód, nyugodtabb alvást és kipihentebb, erősebb lelki ellenálló képességet adott. A kitartásra tanított, hogy a testemből a legtöbbet hozzam ki. Lassan, fokozatosan egyre nagyobb távokat tehettem meg. Az 1-2 km futás is nagyon megterhelő volt számomra. Mostanában több mint 100 km-et futok havonta.

Reggeli időszakban hálával kezdem a napom. Pozitív gondolatokkal tekintek az előttem álló napra. Isten vajon milyen áldásokkal fog meglepni és eddig mennyi mindennel áldott meg. Mik azok a sikerek (még ha nagyon apróak is), amiket neki köszönhetek. Igeolvasással és imádkozással erősítem meg az Istennel való kapcsolatomat. Majd rövid torna segít, hogy a testem is felkészüljön az aktív, tevékeny napra. Apró célok és kihívások segítenek lekötni a gondolataimat.
A kitartás mindig fokozatos és csakis Istentől kapott erő által lehetséges. Ez segít, hogy már hónapokra is megszabaduljak - nem a kísértéstől -, hanem a cselekvésétől. Mert látom, hogy Isten egy egészséges kapcsolatban megadhatja az intim kapcsolat testi kiteljesedését és a jutalmat a tisztaságért, a szolgálatért majd ott kimondhatatlan boldogságban, mindörökké.
A cél lebeg előttem a kísértések óráiban, ahogy a futáskor egy képzeletbeli győzelmi szalag, amiért érdemes mindenáron küzdeni.
Hiszem, hogy megbocsát ha elesem. Nem 7szer és nem is csak 77szer. Győzelmet ad itt a kísértésekben és majd ott fonnyadhatatlan koronát, ha küzdök teljes szívemből és minden erőmből, amivel ő engem megáld.

"Fight"

 

Hasonló bejegyzések